Μετά την εξαιρετική σειρά prime φακών με μεγάλη φωτεινότητα f/1,4 φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της Sigma μετατοπίζεται και σε ακόμη πιο γρήγορα μέγιστα διαφράγματα. Αυτή την τάση μοιάζει να υποδηλώνει ο καινούργιος 50mm f/1,2 Art που μάλιστα συνδυάζει την εξαιρετική φωτεινότητα με συγκριτικά μαζεμένες διαστάσεις και χαμηλό βάρος. Έτσι θα ενδιαφέρει πολύ τους θιασώτες των γρήγορων 50άρηδων που τώρα έχουν άλλη μια εναλλακτική σε λογικό κόστος και πολύ μεγάλη φωτεινότητα για εφαρμογές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Εκτός από τους μηχανισμούς, εξοικονομήθηκαν γραμμάρια χρησιμοποιώντας ειδικά κρύσταλλα λεπτού πάχους με υψηλό διαθλαστικό δείκτη καθώς και ασφαιρικά σύνθετης καμπυλότητας. Επίσης η συσσωρευμένη τεχνογνωσία της εταιρίας επιτρέπει στο εργοστάσιο του Aizu να κατασκευάζει στο όριο των ανοχών ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή συναρμολόγηση ακριβείας. Επίσης η σχεδίαση πλεόντων στοιχείων για το μηχανισμό εστίασης διευκολύνει στη μείωση του συνολικού φυσικού μήκους συντελώντας στην compact κατασκευή. Τελικά όλα αυτά κατέληξαν στο εντυπωσιακό για τη δεδομένη φωτεινότητα f/1,2 βάρος των 745γρ.
Ο φακός περιλαμβάνει 17 στοιχεία σε 12 ομάδες μαζί με τα τέσσερα ασφαιρικά όλα με πολλαπλή επίστρωση. State of art είναι και ο περίτεχνος μηχανισμός ίριδας διαφράγματος που απαρτίζεται από 13 πτερύγια, σχηματίζοντας τέλεια οπή. Η οδήγηση του autofocus γίνεται με μοτέρ HLA (High response Linear Actuator). Τα χειριστήρια περιορίζονται στο δακτυλίδι των διαφραγμάτων με click stop ή συνεχή διαβάθμιση που ενδιαφέρει τους βιντεογράφους καθώς και το προγραμματιζόμενο AF-L πλήκτρο. Τις εντυπώσεις του για τον καινούργιο Sigma 50mm f/1,2 Αrt μας μεταφέρει ο συνεργάτης μας Γιάννης Γκουτζουρής.