Την Πέμπτη 18 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιλίου για το οποίο μίλησαν με πολύ κολακευτικά λόγια οι προσκεκλημένοι καθηγητές πανεπιστημίου με μακρά διδακτική πείρα και έρευνα σε ζητήματα αισθητικής και φιλοσοφίας της Τέχνης. Αυτό το πολύ δύσκολο και απαιτητικό πάνελ συντόνισε ο εκδότης του ΦΩΤΟγράφου & επ. καθηγητής Φωτογραφίας στο ΠΑΔΑ, Τάκης Τζίμας.
Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: Απόστολος Αποστόλου Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας, Μανώλης Μαυρομμάτης Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΑΠΘ, Αθηνά Μιρόσγεζη Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Συγγραφέας, Διδ. ΕΑΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Ελένη Τάτλα Καθηγήτρια Φιλοσοφίας -Αισθητικής & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού ΠΑΔΑ και η Ίρις Κωτσιάκη Φοιτήτρια 4ετής στη Σχολη Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Λήδα Χατζηδημητρίου (Θέατρο Τέχνης Εκάτη). Στα μεσοδιαστήματα ερμηνεύτηκαν άριες από γνωστές όπερες από την σοπράνο Κατερίνα Οικονομοπούλου, Jazz από την Νάσια Γκόφα με τους Γιώργο Κωνσταντελάκη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Χαραλαμπόπουλο στο κόντραμπάσο και την Χρυσηίδα Οικονομόπουλου στο βιολί. Τελευταίος μίλησε για το βιβλίο ο συγγραφέας του Φώτης Καγγελάρης.
Ποιο είναι λοιπόν το περιεχόμενο του βιβλίου; Μια ακόμα Ιστορία της Τέχνης; Ο αναγνώστης θα κρίνει. Αυτή η Ιστορία σκοπό έχει να παρουσιάσει την τέχνη ως έκφραση της επιθυμίας και των κακουχιών της μέσω των αιώνων: την τέχνη ως επιθυμία και την επιθυμία ως τέχνη. Η τέχνη είναι η τελευταία λέξη για την επιθυμία με την έννοια της παράκαμψης του συμβιβασμού με τα κυρίαρχα σημαίνοντα αλλά και του συμβιβασμού με το άρρητο. Η τέχνη δεν μπορεί παρά να είναι γλώσσα της επιθυμίας. Και η Ιστορία της Τέχνης η σταδιακή ανεκτικότητα στη διεύρυνση της επιθυμίας μέσω της λογοκρισίας και της απαγόρευσης των κυρίαρχων σημαινόντων…
Για περισσότερα σας παραπέμπουμε στις 310 σελίδες του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ.
ISBN 978-960-02-4195-2